Directdruk op geborsteld aluminium
inkl. Versand
Eigen foto uploaden
Met testfoto uitproberen
Incl. ophangsysteem ter waarde van
Incl. ophangsysteem
ter waarde van


Metallic effect

Geborstelde afwerking oppervlak

Hoogwaardige directdruk

Met UV geharde inktdruk

Inclusief ophangsysteem
NIEUW: in goud of zilver
Zichtbaar in de lichte partijen
Bedrukt gedeelte is mat
Geschikt voor tegen regen beschermde ruimtes buiten en badkamers
Eenvoudig en veilig ophangsysteem
Wensformaat tot op
de centimeter
Inclusief
ophangsysteem
Meer den 100 keer
testwinnaar
Kleurmanagement met
ICC-profielen
75 jaar
kleurenglans

Uw foto op alu-Dibond Butlerfinish: metallic look in goud of zilver

Bij de fotodruk op alu-Dibond Butlerfinish wordt uw foto direct op een horizontaal geborstelde aluminiumplaat in goud of zilver gedrukt. Voor een matte finish gebruiken wij bij deze moderne 7-kleurendruk UV Fine Art inkt. De lichte delen worden onbedrukt gelaten – het geborstelde aluminium blijft zichtbaar en zorgt voor een metallic glans. Het glanzende effect van het gestructureerde oppervlak vormt een opwindend contrast met de intens stralende kleuren en de fijnheid van de details. Een bijzondere look voor speciale foto's!

 • Moderne 7-kleurendruk direct op de geborstelde aluminiumplaat
 • Bedrukte gedeeltes: mat oppervlak zonder reflecties
 • Witte en lichte partijen: metallic look in goud of zilver

Geborsteld alu-Dibond oppervlak: stabiele beelddrager voor uw fotodruk

De beelddrager voor uw foto is het stabiele composietmateriaal alu-Dibond. Het bestaat uit twee gecoate aluminiumplaten en een kern van zwart polyethyleen. De bovenste aluminiumplaat krijgt de horizontaal geborstelde finish en is in twee kleuren verkrijgbaar – in zilver en nu ook in goud. Dit drielagensysteem is 3 mm dik en heeft maar een gering eigen gewicht. De druk hardt uit onder ultraviolet licht en is dan beschermd tegen zon, vuil en vochtigheid.

Daarmee is uw foto ideaal voor presentaties in groot formaat, zelfs in beschermde ruimtes buiten en in badkamers.

 • [1] Aluminiumlaag, geborsteld en bedrukt
 • [2] Kunststofkern
 • [3] Aluminiumlaag in platinawit

Individueel en op de centimeter nauwkeurig: wensformaten voor uw foto op geborsteld alu

Alu-Dibond Butlerfinish maakt formaten van mini tot XXL mogelijk. Wij maken uw wensformaat volgens uw opgaven en op de centimeter nauwkeurig. De verhouding lengte-breedte kunt u zelf bepalen.

 • Minimale grootte: 9 x 9 cm
 • Maximale grootte: 190 x 145 cm

Andere formaten >

Veelvoud aan lijsten voor uw directdruk op geborsteld alu-Dibond: 80 verschillende modellen

Sommige foto's hebben echter een bijzondere focus nodig. Daarvoor bieden wij u 80 modellen van lijsten aan in verschillende stijlen en tal van materialen en kleuren.

Het ophangsysteem voor staande en liggende formaten is al op de lijst aangebracht
verder lesen >

Passende ophanghaken voor foto's op geborsteld aluminium: klaar om op te hangen

Uw foto's op alu-Dibond Butlerfinish zijn dankzij meegeleverde ophangsystemen klaar voor de muur. Wij kiezen ophanghaken uit die geschikt zijn voor het door u gekozen formaat en passen die aan uw foto aan. Veilig, ongecompliceerd en in de prijs inbegrepen. U kunt bij uw bestelling natuurlijk ook kiezen voor een levering zonder ophanghaken. Alle ophanghaken zijn in combinatie met galeriewandrichels te gebruiken.

 • [1] ophanghaken, voor formaten tot 25cm zijdelengte
 • [2] tweedelige aluminium rails, voor formaten met een zijdelengte tussen 26cm en 50cm
 • [3] rondom gemonteerde aluminium rails, voor formaten met meer dan 50cm zijdelengte

 • naar wens ook zonder ophanging mogelijk
 • alle elementen zijn compatibel met galerie-rails

Art-Security-verpakking en gecertificeerde verzending

Elke fotoprint onder acrylglas wordt in een speciale beschermverpakking verpakt. Grote formaten en panorama formaten verzenden wij in een op maat gemaakte houten kist.

ICC-profielen

Voor een professioneel kleurbeheer bieden wij uw ICC-profielen ter download aan. Hier vindt u de ICC-profielen.

Formaten & prijzen
Kwaliteit van de testwinnaar

WhiteWall - uitstekende kwaliteit, steeds weer bevestigd. Nu ontdekken

Extravagantie voor speciale foto's: fotodrukken op alu-Dibond

Bij foto's doet zich deze vraag altijd weer voor: vertrouw ik op de uitwerking van de foto als zodanig – of kies ik voor een aankleding die de intentie van de opname ondersteunt? Dat kan met een lijst die de aandacht sterker op de foto concentreert of met een afwerking onder acrylglas die de dieptewerking ondersteunt, maar ook met een eigenschap die bijzonder opvalt – zoals een metallic glans of een opvallende oppervlaktestructuur. De fotodruk op alu-Dibond Butlerfinish presenteert uw werk met allebei die opvallende eigenschappen en verleent het daarmee een extravagant accent. Zeker niet geschikt voor elk motief. Maar voor sommige juist toch: het is een opvallend product voor speciaal werk. In de lichte en witte delen van de foto schijnt het horizontaal geborstelde aluminiumoppervlak door – een moderne look met metallic glans in de lichte partijen.

Metallic glans: bij drukken op geborsteld aluminium in goud of zilver

Dit effect is bijvoorbeeld bijzonder geschikt voor de presentatie van vrijstaand gemaakte objecten of voor motieven met een metalen oppervlak. Voor de beste drukkwaliteit gebruiken wij bij WhiteWall de nieuwste inktsoorten. In 7-kleurendruk opgebracht harden deze onder ultraviolet licht uit en vormen een mat oppervlak. Door dit procedé is de druk extra beschermd tegen vuil en spatwater en behouden de kleuren hun briljantie. Daardoor is de fotodruk op alu-Dibond Butlerfinish ook geschikt voor ruimtes buiten en voor badkamers. Wilt u echter "back to the roots", omdat een foto geen extra's kan hebben en een klassieke fotoafdruk nodig heeft, dan kunt u ook uw echte fotoafdruk op stabiel alu-Dibond laten afwerken. Door het grote papieraanbod hebt u meer opties dan bij het drukken. Door de keuze van het juiste fotopapier kunt u het allerbeste uit uw opname halen. Dankzij een laminaatlaagje zijn ook deze werken goed beschermd – zij het niet geschikt voor de badkamer of voor ruimtes buiten.

Alternatieven voor geborsteld aluminium: alu-Dibond of de HD Metal Print

Minder extravagant maar net zo robuust is de fotodruk op alu-Dibond. De matte finish komt subtieler over en de lichte partijen zijn maar enigszins glanzend. De HD Metal Print is een premiumdruk en wordt met een speciaal technisch procedé, de thermosublimatie, ingebrand in de coating van het aluminium – met als resultaat een fraai glanzende print met overweldigend intense kleuren en extreem robuust. Daardoor is deze metallic druk bijzonder geschikt om langdurig buiten te hangen – hij heeft daar niet onder te lijden en wordt graag gebruikt voor motieven met intense kleuren en veel contrasten, die ook op de lange duur hun briljantie moeten behouden – de blik op een HD Metal Print blijft dus ook bij regenweer stralend. Laat uw foto tot zijn recht komen en zoek bij WhiteWall naar een passende presentatie. Als u het juiste gevonden hebt, garanderen wij u de beste kwaliteit – en dat blijvend.